Albert Llanas Rich

Albert Llanas Rich: Compositions, awards, biography and more about the catalan composer

contexto II

Es tracta d’una obra per a flauta i electrònica que aborda la sempre problemàtica, alhora que suggeridora, juxtaposició de dos mitjans de característiques diferents. La idea de la composició sorgeix de l’experiència prèvia del Concert per a flauta i conjunt instrumental (1987) obra que inclou una part preenregistrada elaborada a partir d’un material d’aquest mateix instrument modificat al laboratori. En aquest cas es parteix d’uns acords de fins a vuit veus i d’unes seqüències monòdiques que són posteriorment modificades, combinant-tot això amb so electrònic pur.

El flautista intenta integrar-se primer en aquest context, allunyant-se d’ell més tard per, finalment, fusionar-se completament dins del mateix.

Tant l’enregistrament com l’elaboració de la part electrònica van ser realitzades per l’autor en les instal·lacions de laboratori Phonos de Barcelona i va ser estrenada en el marc de Festival Internacional d’Orquestres de Joves celebrades a Múrcia de el 27 de Març a al 2 d’abril de 1988 amb David Albet com a solista. Una interpretació en viu realitzada en un concert a Budapest el 28 de setembre de 2001, amb Istvan Matuz com a solista ha estat inclosa en el CD monogràfic de l’autor Reflections.

Escoltar la composició en versió scrolling de la partitura a YouTube:

© 2022 Albert Llanas Rich

Autor Anders Norén